Welkom bij Holistic Horse Academy

Je reis om een holistisch paarden-therapeut te worden is begonnen. Tijdens deze opleiding leer je hoe je jezelf en anderen maar ook paarden kunt healen! We leven in een tijd waar healers meer dan ooit nodig zijn en jij kunt daarbij helpen. In deze opleiding word je stapsgewijs opgeleid als holistisch therapeut voor alles en iedereen om je heen, jij kunt het verschil gaan maken voor zowel mens als dier. Het is daarom ook van belang dat je zelf geheald bent, want het mooie gezegde “verbeter de wereld begin bij jezelf”, is ‘n eenvoudige, echter volle waarheid. Hoe meer je bevrijd bent van eigen blokkades, hoe meer je kunt openstellen voor anderen.
Je intuïtie wordt versterkt, je leert tools te gebruiken tijdens een behandeling en je leert verschillende behandelmethoden om het maximale uit een behandeling te halen op alle holistische niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Na het afronden van het eerste jaar van deze opleiding kun je zelfstandig een behandeling geven aan zowel mensen als paarden en heb je praktisch en theoretisch geoefend met alle basis facetten die aan bod komen bij holistische therapie. Na het eerste jaar kun je verder gaan met het tweede jaar. In het tweede jaar leer je meer methodieken, ga je nieuwe facetten van het vak ontdekken en krijg je meer diepgang over enkele onderwerpen die in het eerste jaar zijn behandeld.

Waarom is deze opleiding ontwikkeld?

Deze opleiding is tot stand gekomen, omdat HHA van mening is dat er nog veel terrein te winnen valt als het gaat om gezond houden, goed verzorgen en zoveel mogelijk blokkadevrij trainen van paarden. Helaas merken we regelmatig dat mensen klachten hebben die zij energetisch, fysiek of mentaal hebben ontwikkeld. Deze blokkades zullen eerst aan bod komen, om daarna verder te kunnen werken met paarden en andere mensen. Door onze kennis als mens te vergroten kunnen wij paarden helpen weer paard te zijn. Dit is ook de reden dat je in de opleiding leert om zowel mens als paard te behandelen. Zodat je je ook kunt richten op de eigenaar/verzorger van het paard. Het healen van ons als mens is namelijk vaak het begin van het healings proces van het paard. Jouw werk als holistisch paarden therapeut gaat hier een bijzondere rol in spelen. Bij HHA richten wij ons op vier pijlers: zelfonderzoek, kennisontwikkeling, en learning by doing.

Studiebegeleiding

Noortje Hakvoort en Sophia Kelders zijn de founders van Holistic Horse Academy. Noortje en Sophia hebben allebei een holistische therapeuten opleiding gevolgd, zijn Reiki Master en Trainer en werken al sinds hun jeugd met paarden. Het trainersvak, coaching en begeleiding beoefenen zij beide al ruim tien jaar. Op de website van HHA kun je hier meer over lezen, mocht je daar interesse in hebben.

Hoewel de opleiding digitaal is, kun je bij HHA altijd terecht voor vragen. Iedere groep die begint aan de opleiding krijgt een eigen Facebookgroep. In deze Facebookgroep plaats je je opdrachten, oefeningen en vragen. De kracht van de groep is groter dan die van het individu en om die reden werken we graag met een Facebookgroep zodat je feedback en antwoorden kunt ontvangen vanuit meerdere invalshoeken, visies en persoonlijke meningen. Zoals eerder gezegd, heb je toch nog geen (bevredigend) antwoord op je vraag gekregen dan is HHA altijd voor je bereikbaar.

Opzet opleiding:

De opleiding bestaat uit tien modules. Bij iedere module zitten oefeningen en praktijkopdrachten. Wanneer je deze goed en regelmatig oefent en uitvoert, zul je merken dat je het je meer en meer eigen maakt.

De oefeningen zijn voor jezelf om kennis te maken met de stof, de praktijkopdrachten dienen ingeleverd te worden, door het te plaatsen in de Facebookgroep of te mailen naar HHA.

Deze praktijk opdrachten kunnen uit het volgende bestaan:

 • Filmen met verslag en in de facebook groep delen
 • Foto’s en verslag en delen in de facebookgroep
 • Een verslag maken en die mailen naar ons

Iedere maand starten we gezamenlijk aan de nieuwe module. Wij raden je aan om echt de tijd te nemen voor de module. Veel oefenen is hierbij een must, zodat je de stof goed onder de knie krijgt én kunt onthouden. Ons advies is om hier echt een maand de tijd voor te nemen. Indien je voor je gevoel klaar bent en alle oefeningen en praktijkopdrachten hebt uitgevoerd en ingeleverd bieden wij je de mogelijkheid aan om te beginnen met de volgende module. Je kunt ons hiervoor een mail sturen.

TIP: Maak foto`s voor en na de behandeling van je paard, dan krijg je ‘n goed beeld van de veranderingen en van je paard door de verschillen te herkennen.
TIP: Maak filmpjes van de behandeling van je paard. Deze kun je later terugkijken. Dat is goed voor je zelfreflectie en leert je veel over de signalen van je paard tijdens de behandeling.

De opleiding bestaat het eerste jaar uit de volgende modules:

 1. Start module
  Dit is de module die je nu aan het lezen bent. In deze module leer je meer over de opleiding, hoe je de pendel moet installeren, welke gratis afstand inwijding je ontvangt, leer je over verschillende persoonlijkheden die paarden hebben en wat de Reiki handposities zijn bij paarden.
 2. Intuïtie
  In deze module ga je leren hoe je je intuïtie kunt vergroten en kunt inzetten bij behandelingen. Je leert hoe je je intuïtie kunt inzetten bij verschillende methodes die je dan kunt inzetten als therapeut.
 3. Energetisch reinigen
  Hier gaan we aan de slag met het energetisch reinigen van ruimtes, jezelf, paarden en bijvoorbeeld de trailer.
 4. Chakra’s
  In deze module leer je alles over de chakra’s bij mensen en paarden. Wist je bijvoorbeeld dat paarden een aantal extra chakra’s hebben ten opzichte van mensen? Je gaat in deze module oefeningen uitvoeren om de chakra’s weer in balans te krijgen.
 5. Ki & meditatie
  Deze module begint met Ki-kracht. Naast de theorie leer je hier hoe jij in je Ki-kracht kunt komen te staan en waarom dit van belang is voor jezelf en het werken met paarden. Ook leer je in deze module de basis over meditaties en vind je een aantal meditaties die je ook samen met paarden kunt uitvoeren.
 6. Intake gesprek & diagnoses stellen
  Alle informatie omtrent het afnemen van een intakegesprek en het stellen van een correcte diagnose vind je in deze module. Je leert hier alles over de juiste opbouw en op welke vlakken je een diagnose kunt stellen. Hier staan ook handige formulieren in die je kunt uitprinten en meenemen tijdens een consult.
 7. Guasha
  Guasha is goed voor het behandelen van klachten en ziekten maar zeker ook ter preventie. In deze module leer je versterkende behandelingen te geven aan jezelf, anderen en aan paarden.
 8. EFT
  EFT is een heel mooie, snelle en makkelijke techniek om onbewuste emoties los te laten. In deze module leer je hoe je dit kunt doen bij zowel cliënten als bij paarden.
 9. Innerlijk kind
  Als kind hebben wij allemaal ervaringen opgedaan. Mooie, soms minder mooie of zelfs traumatische…. Je leert in deze module over het innerlijke kind in je en hoe dit invloed heeft op je leven. Je leert hoe je jouw innerlijk kind kunt helen maar ook dat van een paard (innerlijk veulen).
 10.  Examen en eigen praktijk
  In deze afsluitende module leer je waar je allemaal rekening mee moet houden als je een eigen praktijk gaat opzetten.Tevens is in deze module je examen moment.

Reiki energie blijven gebruiken:

Je kunt alleen maar voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Als therapeut is het daarom essentieel dat je werkt aan je eigen blokkades en aan het gezond houden van je lichaam en geest. Tijdens de opleiding vragen wij je daarom ook om minimaal 1 uur per week jezelf Reiki te geven (mag ook iedere dag 10 minuten zijn). Niet alleen werk je energetisch aan jezelf, ook zorgt dit ervoor dat je intuïtie nog meer versterkt en je meer en meer verdieping vindt in het werken met energie.

Gratis welkomstpakket

Om je meteen op weg te helpen met je opleiding, ontvang je van ons GRATIS een welkomstpakket. Deze verzenden wij 2 dagen na aanmelding. In dit welkomstpakket vind je alle basis tools die je nodig hebt tijdens je opleiding. Wat er precies in zit, lees je verderop in deze module. Ook ontvang je GRATIS 3 afstand inwijdingen, ook hier lees je meer over in deze module.

Wil je tijdens de opleiding nog meer tools aanschaffen, kijk dan in onze website (www.holistichorseacademy.nl) voor allerlei handige en leuke opleiding gerelateerde tools voor jezelf en voor jou als therapeut.

Verplichte literatuur:

Per module is er verplichte literatuur die je dient te lezen. De totale literatuurlijst voor de opleiding vind je hieronder:

 • De kern van reiki, Diane Stein
 • Het sprookje van de dood, Marie-Claire van der Brugge
 • De diamant in jezelf, Gangaji

Aanraders:

 • Bronnen van licht, Barbara Ann Brennam
 • Het chakra werkboek, Aodea Judith
 • Sleutel tot zelf-bevrijding, Christiane Beerlandt
 • The handbook of Equine Reiki, Sarah Berrisford

Naast de boeken is er ook een documentaire die je wordt verzocht te kijken. The patch of the horse. Deze film gaat over de gevoeligheid van paarden (staat op YouTube) the path of the horse is een documentaire. Een zeer inspirerend filmpje, het gaat over waarom healing nodig is bij mensen en paarden. Dus een must als aanvulling voor deze opleiding!

Heb je vragen of opmerkingen:

Als je vragen hebt of feedback wilt, probeer dit dan zoveel mogelijk met je mede studenten te doen via de facebook groep. Op die manier kan iedereen mee leren/lezen en wij lezen uiteraard mee en zullen ook antwoorden en feedback geven waar nodig.

Voor overige vragen mag je ons altijd mailen: holistichorseacademy@gmail.com en vermeld je naam en groepscode daarbij bijv. HHA-1
Heel veel plezier in de opleiding en succes!